Voedingsschema afvallen: de beste tip [SUPERSNEL afvallen]

Marc
Updated: 21/08/2022 In: 

“Voedingsschema afvallen” is een zoekterm die vaak gebruikt wordt als je wil beginnen met afvallen. Heel goed dat je hiermee wil gaan beginnen en dat je op onderzoek uitgaat. 

Maar er is geen standaard voedingsschema waarmee jij kunt gaan afvallen. 

Nee, iedereen is anders en iedereen heeft andere voedingswaarden nodig. Zo kan het dus zijn dat je buurman aan het afvallen is terwijl jij alleen maar aankomt als je zijn voedingsschema gebruikt.

En is het eigenlijk wel nodig om je aan een strikt voedingsschema te houden als je wil afvallen?

Ik ga het je allemaal uitleggen, samen met wat je wel en vooral niet moet doen om het afvallen zo makkelijk mogelijk te maken.

Voedingsschema afvallen: is een voedingsschema echt nodig?

Voedingsschema afvallen nodig

Om gelijk met de deur in huis te vallen: verwijder de zoekterm “voedingsschema afvallen” maar uit je zoekgeschiedenis. Zo ga je namelijk nooit iets vinden waarmee je daadwerkelijk kunt afvallen.

Tenzij je dit artikel aan het lezen bent ;). Want ik ga je geen standaard voedingsschema voorschotelen. Dit slaat nergens op omdat iedereen iets anders nodig heeft. Wel geef ik je alle informatie die je nodig hebt om te weten wat je wel en niet moet eten als je wil afvallen.

En het is zo makkelijk! Je kunt gewoon nog lekkere dingen blijven eten!

Hoe zit dat dan en waarom kan ik beter niet meer zoeken naar “voedingsschema afvallen”?

Komt-ie:

De enige manier om eindelijk wél gewicht te verliezen

De enige manier om gewicht te verliezen

Afvallen is heel simpel. Helaas wordt het je onnodig moeilijk gemaakt door alle onzin die je op het internet kunt vinden. Je hebt waarschijnlijk al genoeg gelezen over afslankpillen en -poeders, fatburners, stressverlagers en andere rotzooi.

De mensen die je dit proberen te verkopen willen alleen maar geld aan je verdienen door een product te verkopen wat niet werkt.

Want afvallen kan alleen door structureel een calorietekort te hanteren. En dus niet door een of ander pilletje.

“Maar ik ben al 10x naar een diëtist geweest en het werkt niet.” Ik snap dat je dit zegt. Maar helaas mogen mensen zich veel te snel “voedingsdeskundige” o.i.d. noemen zonder dat ze je echt kunnen helpen. 

Het is geen uitzondering dat je een hele tijd veel te weinig hebt gegeten waardoor je metabolisme wat is vertraagd. Of dat je maar 1x per 2 weken ‘hoefde’ te wegen. “Want anders gaat het teveel in je hoofd zitten.” Onzin!

Dus onthoud dit: afvallen kan alleen door een calorietekort te hanteren. En met welke voedingsmiddelen jij deze calorieën invult maakt voor het afvallen niks uit.

Wil je hulp bij het afvallen? Met ons afvalpakket behaal jij je droomgewicht zonder dat het je onnodige moeite kost!

Afvalpakket The Sharp Wolf

Ja ik wil afvallen! Ga naar het afvalpakket >

Voedingsschema afvallen: lekkere dingen blijven eten

Hoe je je caloriebehoefte berekent leg ik je hier uit. Vervolgens is het belangrijk dat je gaat bijhouden wat je eet en drinkt in een app als FatSecret. Anders weet je natuurlijk niet wat je calorie-inname die dag is.

En nee dat is echt niet moeilijk.

Zeker niet als je gewoon alles kunt eten wat je wil binnen deze caloriebehoefte.

Vervolgens ga je jezelf elke dag wegen. Door jezelf elke dag te wegen corrigeer je voor schommelingen in je vochtbalans. Je weegt namelijk nooit elke dag exact hetzelfde.

Als je jezelf elke dag weegt kunt je vervolgens de weekgemiddelden van je gewicht met elkaar vergelijken. Hierbij is het belangrijk dat je elke weeg gemiddeld 0,5% tot 1% van je lichaamsgewicht afvalt. Voor iemand van 70k is dit 350 tot 700 gram gemiddeld per week.

Weeg jezelf elke dag onder dezelfde omstandigheden. Dus bijvoorbeeld als je net uit bed stapt en naar het toilet bent geweest.

Niet zo’n probleem toch? Afvallen en gewoon lekkere dingen kunnen eten.

Voedingsschema afvallen: de 2 grootste nadelen

Voedingsschema afvallen nadelen

Natuurlijk kan je een voedingsschema gebruiken om af te vallen. Zolang je maar in een calorietekort zit. Maar de 2 grootste nadelen van het gebruik van een voedingsschema hebben ermee te maken dat je het jezelf onnodig moeilijk maakt.

Zo houdt bijna niemand zich op de lange termijn aan zijn voedingsschema. Als mensen zich er al aan houden raken ze in paniek als ze na een tijdje niet meer afvallen terwijl ze eten wat ze wordt opgedragen. 

Hanteer je geen voedingsschema, dan is het afvallen gewoon makkelijker vol te houden en kun je makkelijker aanpassingen maken aan je calorie-inname als je niet meer afvalt.

Een 2e nadeel aan het gebruik van een voedingsschema is dat er geen ruimte is voor iets waar je trek in hebt. Er gaan momenten komen tijdens het afvallen waarbij je zin hebt in een bepaald voedingsmiddel. Of dit nu ongezond is of niet maakt niet uit. 

Doordat je van tevoren weet dat je een bepaald aantal calorieën uit kunt geven die dag, kun je gedurende de dag zelf kijken waar je trek in hebt. Dat is toch veel makkelijker? Oh, en heb je een keer te veel calorieën binnengekregen? Geen ramp! Zorg ervoor dat je aan het einde van de week gemiddeld goed zit. 

Dus: heb je op maandag 300 kcal te veel binnengekregen? Zorg er dan voor dat je op dinsdag, woensdag en donderdag bijvoorbeeld 100kcal per dag minder binnenkrijgt dan je had gepland.

Geen stress, afvallen is niet moeilijk en je moet het jezelf dus niet onnodig lastig maken.

Conclusie

Afvallen Conclusie

Goed, je weet dus dat afvallen echt alleen maar kan door structureel een calorietekort te hanteren en dat een voedingsschema echt niet nodig is. Een voedingsschema maakt het afvallen onnodig moeilijk en dat wil je echt niet!

Afvallen is op sommige momenten nu eenmaal mentaal wat lastig en je wil het niet moeilijker maken dan het is door je aan een strikt voedingsschema te houden. Je kunt alles eten binnen je caloriebehoefte, zolang je alles maar bijhoudt en jezelf dagelijks weegt.

Nee dat kost vrijwel geen moeite. Zeker niet voor het droomlichaam wat je ervoor terugkrijgt.

Wanneer ga jij beginnen met afvallen zonder voedingsschema?

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties