39 Suikervrij eten tips (Suikervrij eten en drinken) makkelijk

Marc
Updated: 05/02/2019 In: 

Suikervrij eten is in de eerste weken heel erg moeilijk, en de meeste mensen zullen het niet vol kunnen houden. Dat komt omdat de meeste mensen zonder het te weten verslaafd zijn aan toegevoegde suikers.

Het is erger dan de media je willen doen geloven!
Echt waar,

Maar hoe kunnen we suikervrij eten als suiker letterlijk overal aan toegevoegd wordt? En Hoe kun je het best afkicken van je suikerverslaving als er maar weinig mensen zijn die dit succesvol hebben gedaan?

Maar, geen nood!
In dit artikel geef ik je de 39 beste tips voor suikervrij eten, en hoe je het ook daadwerkelijk vol kunt houden.

Suikervrij eten en drinken populair in de laatste 10 jaar!

Als je kijkt naar de zoekopdrachten in Google dan zie je een opmerkelijke trend. Je ziet eigenlijk dat er altijd wel een beetje naar gezocht werd. Eigenlijk wisten we altijd wel dat suiker slecht was, maar vanaf halverwege 2012 gingen de zoekopdrachten ineens explosief om hoog.

De reden hiervoor is simpel:

Er kwam meer media-aandacht voor suiker, en voornamelijk voor het gevaar van suiker en de gevolgen van een dieet met veel toegevoegde suikers.
Ook werd er meer onderzoek naar gedaan; geen langetermijnonderzoek, maar het was wel een onderzoek. Natuurlijk kunnen we deze onderzoeken niet serieus nemen, omdat de grote bedrijven als Coka Cola, Pepsi en de voedingsindustrie hier over het algemeen te veel belang bij hebben.

En ja dit gaat alleen maar over geld,
Helaas!

Hieronder heb ik mijn beste tips voor suikervrij eten en drinken neergezet. Zodat jij niet de gevolgen van suiker hoeft mee te maken, en gezond ouder kunt worden. Zonder de welvaartsziektes als kanker en hart- en vaatziektes.

1). Suikervrij eten is moeilijk! (Wees voorbereid)

Suikervrij eten is moeilijk

De eerste tips voor een suikervrij leven is eigenlijk een soort realisatie of waarschuwing; bepaal zelf maar.

Als je begint met suikervrij eten zul je het zwaar gaan krijgen, er zijn verschillende mensen die gestopt zijn met suiker en extreme afkickverschijnselen krijgen. Sommige mensen worden ziek, krijgen diarree of hebben een paar dagen hoofdpijn.

Holy smoke!

Helaas zijn dit de veel voorkomende afkickverschijnselen van suiker. Je zult er even doorheen moeten om echt van suiker af te komen.
En wees niet bang; je zult niet dood gaan van een dag zonder toegevoegde suikers. Het zijn alleen maar ontwenningsverschijnselen.

2). Koop geen saus uit pakjes

Je kent ze wel. De pakjes en zakjes pastasaus, woksaus en wat het dan ook moet voorstellen. Ja, het smaakt goed, en ja het is lekker makkelijk. Maar, je gezondheid zal snel achteruit gaan als je dit vaak eet.

Zeg pakjes en zakjes gedag!

Deze pakjes zitten vol met toegevoegde suikers, terwijl dit eigenlijk helemaal niet nodig is voor de smaak.

En ja, dat is gedaan om je verslaafd te maken!

Reden genoeg om te stoppen met deze troep.

3). Lees de voedingswaardetabel in de supermarkt

voedingswaardetabel

Als je in het vervolg in de supermarkt komt, zorg dan dat je voor elk product wat in je mandje beland ook het label hebt gecheckt. Zorg dat je de producten met heel veel toegevoegde suikers niet meeneemt naar huis, en producten met weinig tot geen suiker koopt.

Simpel!

4). Ken de verschillende benamingen voor suiker

De benamingen voor suiker

Als je een bewuste keuze wilt maken in de supermarkt moet je de verschillende benamingen weten voor suiker. Als je deze niet kent is het heel moeilijk om suikervrij te eten.

Hier zijn de meest voorkomende benamingen voor suiker op labels:

  • Fructose
  • Fructosestroop
  • Dextrose
  • Druivensuiker
  • Glucose
  • Kristalsuiker
  • Glucosestroop
  • Glucose-fructosestroop
  • Invertsuiker
  • Kandij(suiker)
  • Melasse(stroop)
  • Maltodextrine
  • Rietsuiker
  • Sacharose
  • Sucrose
  • Suiker
  • Vanillesuiker
  • Geleisuiker

5). Fruitsappen uit pak zijn ook slecht

Drink geen fruitsappen uit een pak

Wie nog steeds denkt dat fruitsappen goed zijn moet echt even een tweede keer nadenken. Ga na: In fruit zit suiker; als je fruit eet zonder vezels is fruitsuiker hetzelfde als toegevoegde suikers.

Maar,

Dat is niet het enigste, want meestal worden er ook nog extra suikers aan fruitsap toegevoegd. Dat maakt het net zo slecht als bijvoorbeeld cola en andere frisdrank.

6). Eet minder brood

Eet minder brood

Brood is goed, dat is wat ze zeggen.

En dat is ook waar,

Maar in ons brood zit 9 van de 10 keer ook suiker verwerkt. Dat is om het langer goed te houden. En dat betekent natuurlijk dat je brood moeten laten staan, als jij suikervrij wil eten en drinken.

Of toch niet!

Gelukkig niet, want er bestaat brood wat zonder suiker wordt gebakken. Je kunt het vragen bij de bakker op de hoek. De meeste goede bakkers zullen het hebben.

Of je kunt zelf brood bakken zonder suiker.

7). Zoek afleiding als je trek krijgt in suiker

In de eerste weken van je suikervrije leven zul je extreme drang krijgen naar suiker, dat is best normaal. Het is gewoon een ontwenningsverschijnsel.

Als je dit hebt; ga niet grijpen naar alcohol of andere verdovende middelen of drugs, dat is ongeveer het zelfde als suiker ;).

Ga iets doen met je vrienden. Kijk een film, ga sporten of zoek een extra hobby.

Zorg er in ieder geval voor dat je de drang naar suiker kunt weerstaan!

8). Verban niet alle suikers (alleen toegevoegde suikers)

Als mensen suikervrij gaan eten hebben ze soms de drang om alle suikers te gaan vermijden, en dat is een probleem. Want in fruit zit ook suiker. Koolhydraten zijn suiker, in melk zit suiker, enzovoort.

Deze soorten suikers heb je nodig, omdat je zonder deze suikers niet kunt functioneren. Alleen toegevoegde suiker is slecht voor je gezondheid, en niet zo'n beetje ook.
Toegevoegde suikers en zoetstoffen zijn dus de enige suikers die je moet vermijden.

  • Fruit met zijn vruchtvlees (maar niet te veel)
  • Koolhydraten
  • Eiwitten

Deze kunnen wel!

9). Gooi je voedingspatroon stap voor stap om

Om je afkickverschijnselen zo mild mogelijk te maken kun je ook stap voor stap je voedingspatroon om gooien. Dit is eigenlijk de beste manier om het te doen, want je zult minder drang naar suiker krijgen.

Ook zul je het op deze manier veel langer vol kunnen houden, omdat het een soort levensstijl is geworden. Een levensstijl van suikervrij eten en drinken die er langzaam in is gesleten.

Dat is eigenlijk veel beter dan ineens stoppen met suiker. Dan zullen de afkickverschijnselen extreem zijn. En dit werkt eigenlijk met alles wat je wil veranderen in je leven.

10). Alcohol is nog slechter dan je dacht

Stop met alcohol

Je werkt nu aan je suikerprobleem, dus misschien kun je ook 2 vliegen in een klap slaan. Alcohol schijnt een groot probleem te zijn in Nederland. Er zijn ongeveer 2.000.000 mensen in Nederland die verslaafd zijn aan alcohol. En dat is een schokkend getal, ik weet het.

Maar,

Het is dus zo dat er heel veel suiker zit in elke alcoholhoudende drank. Je kent de mixdrankjes wel waar altijd frisdrank aan toegevoegd wordt.

En dat is niet het enigste. Bij het proces van alcohol maken is suiker een cruciaal bestanddeel. Is dit genoeg reden om je alcoholgebruik te verminderen?

Voor mij in ieder geval wel.

11). Broodbeleg kan niet meer

In broodbeleg zit ook suiker

Deze had je misschien niet zien aankomen. Pakjes en zakjes, alcohol en brood.

Maar broodbeleg? Dat is toch vlees?

Jup, het is vlees, maar er wordt suiker in geïnjecteerd om het langer goed te houden. Ik vond het ook jammer om mijn dagelijkse broodje ham op te geven, maar als je iets doet moet je het ook goed doen.

Dus heb ik al het broodbeleg uit huis gedaan.

12). Maak fruit smoothies, geen fruitsap

Je hebt tegenwoordig hele dure Slowjuicers om van alles sap te maken. Meestal wordt het gebruikt om fruitsap te maken, omdat het lekker zoet is.

En dat is precies wat hier fout gaat!

In sap zitten geen vezels, wat betekent dat de suikers in dat fruit zich anders gaan gedragen in jouw lichaam. En dat is geen positief gedrag van dat fruitsuiker.

Er zijn vezels nodig om de fruitsuikers op een gezonde manier te kunnen verwerken. Die vezels kun je heel makkelijk binnenkrijgen door gewoon een smoothie te maken in plaats van een sap.

Een smoothie is vloeibaar, maar alle vezels zitten er in, dus het is extreem gezond!

13). Besef hoeveel suiker je nu eet!

Dit is een belangrijke tip voor een suikervrij leven, misschien wel de belangrijkste. En dat komt omdat je veel motivatie krijgt als je je dit realiseert.

Wat je je eigenlijk moet realiseren is dat in alle verpakte producten toegevoegde suiker zit. Die suiker zit er niet in omdat het daardoor lekkerder wordt.

Nee!

Die suiker zit er in, omdat mensen daardoor verslaafd raken aan suiker. En als je veel toegevoegde suikers eet krijg je ook meer honger. Hierdoor ga je meer eten.

Zo gaat er meer geld naar de voedselindustrie, en dus ook naar de overheid.

Jouw verslaving is dus erg lucratief. Begin vandaag nog met suikervrij leven; zo kunnen we samen dit probleem oplossen, en een onafhankelijk leven leiden.

14). Eet hele pure chocola

Hele pure chocolade

Ik denk dat dit het beste alternatief is voor tussendoortjes met veel te veel toegevoegde suikers. Er is namelijk chocolade waar bijna geen suiker in zit, en wordt steeds bekender onder chocoladeliefhebbers.

Je hebt chocolade met 90% tot zelfs 99% cacao erin. En als het dan ook nog een rauw gemaakt is, is het echt een superfood.

15). Neem geen suikerhoudende producten in huis

Als je serieus bent over je nieuwe suikervrije leven, dan is het belangrijk dat je alle producten met toegevoegde suikers nu in de vuilniscontainer gooit.

Dat moet!

Want als je morgen moe uit je werk komt zit er geen rem meer op, en dan kun je de drang niet weerstaan om het toch op te eten. Neem dat maar van mij aan.

Neem ook niks meer in huis van suikerhoudende dranken, snoep of wat dan ook met toegevoegde suikers. Ik heb nog nooit een vriend verloren, omdat ik niks bij de koffie had, haha.

16). Ga niet op een lege maag naar de supermarkt

Deze ken je vast wel. Hij staat immers op elke site over afvallen en suikervrij leven, maar hij moet gewoon in deze lijst staan. Al is het maar voor de volledigheid van dit artikel.

En hij spreekt ook voor zich natuurlijk. Ga niet op een lege maag naar de supermarkt, want dan ben je sneller geneigd om de slechte dingen te kopen.

17). Sla af en toe je ontbijt over

Dit gaat misschien tegen je natuur is, omdat er vaak wordt beweerd dat het ontbijt de belangrijkste maaltijd van de dag is. Het brengt je verbranding op gang, omdat je genoeg hebt om te verbranden na het ontbijt, en dat klopt.

Maar,

Het probleem is dat je je lichaam dan traint om suiker te verbranden in plaats van vet. En vet is in grotere hoeveelheden in je lichaam aanwezig (ook als je een gezond gewicht hebt).

Als je het ontbijt overslaat, dan zal je lichaam op vet moeten draaien in plaats van suiker. Hierdoor zal je niet alleen afvallen je zult het ook nog eens langer vol houden zonder te eten. Dat komt omdat je vetvoorraad vrijwel onmogelijk op kan raken.

En je suikervoorraden die raken wel op, en snel ook.

Sla het ontbijt dus een paar keer per week over om hier aan te wennen, dan zullen de afkickverschijnselen ook minder heftig zijn later.

18). Suikervrij eten en drinken, maar maak er geen suikervrij dieet van

Maak het een levensstijl

Dat klinkt raar, maar het is eigenlijk heel logisch.

Kijk:

Een dieet is een voedingsschema wat meestal erg streng en weinig flexibel is. En daarom kunnen de meeste mensen een dieet maar een paar weken vol houden, omdat het zo zwaar is.

Een levensstijl is iets heel anders. Dit is een gewoonte en je doet het elke dag, niet omdat je het moet maar omdat je het graag wil. Deze manier van voeding is veel beter, omdat je eigenlijk niks moet.

Vind de redenen die voor jou belangrijk zijn om een suikervrije levensstijl te ontwikkelen.

19). Koop geen frisdrank

Koop geen frisdrank

Deze klinkt vast heel logisch als je de vorige tips ook gelezen hebt, maar het is nog moeilijker dan je denkt. Meestal zit frisdrank bij onze gewoontes. Je bent al snel geneigd om een fles cola mee te nemen; gewoon omdat je dat altijd doet.

Let hier goed op,

Want frisdrank is één van de ergste voedingsmiddelen als het om suiker gaat.

20). Leer zwarte koffie te drinken

Drink zwarte koffie

Veel koffiedrinkers kunnen geen bakje zonder melk en suiker drinken. Vaak is het even wennen als je voor het eerst weer zwarte koffie gaat drinken, maar je moet er wat voor over hebben om suikervrij te eten en drinken.

Gebruik trouwens ook geen zoetjes van aspartaam, want dat tast je hersenen aan!

21). Gebruik echt geen zoetstoffen

De meeste zoetjes voor in koffie zijn van aspartaam, zoals ik al zij bij de vorige tip, maar er zijn nog veel meer varianten waar je voor moet uitkijken.

De meeste zoetstoffen zitten in light en zero sugar producten.

Zorg er dus gewoon voor dat je alle frisdrank uit je leven verbant om nooit meer in aanraking te komen met toegevoegde suikers en zoetstoffen.

22). De verschijnselen zijn echt

Er zijn afkickverschijnselen mogelijk door suikervrij eten

Dit is niet echt een tip, maar meer een soort voorbereiding op wat komen gaat.

Als je gewend bent om veel toegevoegde suikers te eten, dan zul je hier mee te maken gaan krijgen. Als je ten minste suikervrij gaat leven.

Veel onderzoekers en specialisten zeggen dat suiker geen verslaving kan zijn, omdat mensen zogenaamd geen last zouden hebben van ontwenningsverschijnselen. We weten nu van verschillende mensen die zijn gestart met compleet suikervrij leven dat dat niet waar is.

Er zijn mogelijke afkickverschijnselen van suiker!

Ze zijn alleen per persoon anders, en het ligt er ook nog aan hoeveel suiker je voorheen at. Daarom zal suikervrij eten en drinken in het begin niet makkelijk voor je worden. Het zal in het begin slechter voelen dan een eetpatroon met suiker, maar na een tijdje ga je het verschil merken.

En dan wordt het een nieuwe gezondere levensstijl.

23). Na een tijdje krijg je de voordelen van suikervrij eten

In de eerste weken van je suikervrije leefstijl zal het erg moeilijk voor je zijn om de voordelen in te zien. Dat komt niet alleen omdat je afkickverschijnselen krijgt, maar ook omdat je je koopgedrag moet aanpassen. En dingen als verjaardagen, uitgaan, uit eten en alcohol worden lastig.

Maar,

Na een tijdje worden de voordelen van je leefstijl zichtbaar, en dan begint het goede leven.

24). Eet gezonde noten als je zin krijgt in iets zoets

Gezonde noten

Je voelt dat je weinig energie hebt, en dat gaat gepaard met een onbedwingbaar hongergevoel in je buik. Meestal zul je op zo'n zelfde moment grijpen naar iets zoets of iets waar veel toegevoegde suikers (bewust of onbewust). Ik hoef je niet meer te vertellen dat dat heel slecht is, dat weet onderhand wel.

Maar er zijn gezonde en lekkere alternatieven!

Gezonde noten zoals:

  • Paranoten
  • Amandelen
  • Pecannoten
  • Macademia noten
  • Pistachenoten

Deze noten zijn erg gezond, bevatten natuurlijk geen toegevoegde suikers en zorgen ervoor dat je heel snel vol zit.

25). Ken de gevolgen van toegevoegde suiker

Voor motivatie is dit één van de beste tips die ik je kan geven over suikervrij eten. Proberen is makkelijk, maar volhouden is wat moeilijker.

Als je eenmaal beseft wat suiker met lichaam kan doen dan kun je veel sneller de omslag maken naar een suikervrij leven. Dat komt omdat wij mensen graag doen wat goed voor ons is, maar sommige dingen zijn moeilijk op te geven. Meestal verzinnen we zelf wel een reden om in een slechte gewoonte te blijven hangen; eigenlijk praten dingen goed voor ons zelf.

Daarom moeten de redenen om onze slechte gewoonte te staken erg goed zijn.

Weet dat suiker:

  • Één van de redenen is van welvaartsziektes, zoals kanker
  • De reden is dat je een energiedip krijgt midden op de dag
  • Een reden is dat de voedselindustrie veel macht heeft over ons koopgedrag
  • De nummer één reden is dat mensen obesitas krijgen

26). Lees boeken over suikervrij leven

Als je ergens mee begint is het belangrijk dat je zo veel mogelijk goede informatie voor jezelf verzameld. Je wil namelijk niet opgelicht worden door iemand, een product of een dieet.

De beste manier om jezelf in te lezen is natuurlijk boeken. In boeken staat vaak informatie die niet op het internet te vinden in, door de auteursrechten.

27). Koop een receptenboek voor suikervrij eten

Koken is voor de meeste mensen al een hele opgave met suiker, moet je nagaan hoe het is zonder suiker. En gezond koken is vaak nog geen eens het probleem. Maar meestal is het de smaak wat problemen geeft.

Want het zijn vaak de ongezonde dingen die lekker smaken, omdat we te veel gewend zijn om te koken met smaakversterkers.
In kookboeken staan vaak geteste recepten die vaak combinaties hebben die goed bij elkaar passen.

Er zijn alleen niet zo veel suikervrije kookboeken.

De beste die ik kon vinden zij de volgende: OERsterk eten en OERsterk koken

28). Probeer andere mensen niet te overtuigen om ook suikervrij te eten (behalve misschien je huisgenoten dan)

Zodra je de voordelen gaat merken van je nieuwe levensstijl is het erg verleidelijk om het aan iedereen te vertellen. En de meeste mensen proberen anderen er ook nog eens van te overtuigen om er ook mee te beginnen, maar dat is eigenlijk niet zo'n goed idee.

De meeste mensen zullen je niet begrijpen en voor gek verklaren. Sommige mensen zullen zelfs proberen om je op andere gedachten te brengen. Dat is natuurlijk niet leuk als je net gemotiveerd om hiermee te starten.

De enigste personen om wel over te halen voor suikervrij eten zijn je huisgenoten of je partner. Daar woon je nou eenmaal mee in één huis, dus daar kun je niet om heen.

29). Probeer "Intermittent Fasting" om succesvol af te kicken

Misschien heb je er ooit van gehoord: Intermittent Fasting.

Dit betekent in de basis dat je een helft van de dag niks eet, en in de andere helft gewoon normaal eet. Meestal slaan mensen hun ontbijt of avondeten over om zo aan de 12 uur te komen.

Maar hoe helpt dit met een suikervrij leven?

Als je eet wordt je bloedsuikerspiegel aangevuld, waardoor je energie krijgt om te verbranden. Deze brandstof is suiker (geen ongezonde suikers, maar koolhydraten). Als je geen suiker hebt om te verbranden moet je lichaam iets anders verbranden, en dat is natuurlijk lichaamsvet.

Dit is een veel betere energiebron dan koolhydraten, omdat koolhydraten vele malen minder in je lichaam zitten (hoe veel je ook eet). Vet is er altijd in grotere hoeveelheden, zelfs als je niet dik bent.
Op deze manier kun je met intermittent fasting je afhankelijkheid van suiker verminderen, en zo makkelijker overstappen op een suikervrije levensstijl.

30). Zoek lotgenoten op om ervaringen te delen

Het is heel handig als je ziet dat je niet alleen bent in je beslissing om suikervrij te eten. Alleen al weten dat je niet alleen bent kan je meer motivatie geven. Ga dus op zoek.

Kijk op forums, ga naar seminars, zoek naar suikervrije café's en kijk op blogs.

31). Bekijk deze video van Robert Lustig over suikervrij eten

Vond je deze documentaire interessant? Bekijk dan ook het boek van Robert Lustig. Het boek heet "Fat Change", en het gaat over de schokkende feiten die gevonden zijn over suiker.

En hoe gezond het is om suikervrij te eten! Het boek is maar 10 euro, maar je kunt er alle verborgen suiker-gerelateerde informatie in vinden.

32). Het opgeven van suiker betekent niet het opgeven van je sociale leven

Je moet misschien eens wat dingetjes afslaan als je bij vrienden en familie op visite gaat, maar dat is niet zo'n groot probleem over het algemeen. Waar de meeste mensen zich zorgen om maken is dat ze mensen niks aan kunnen bieden als de visite bij hun thuis komt.

Maar ook dit is niet zo'n groot probleem. Maak gewoon iets waar geen toegevoegde suikers in zitten en niemand zal iets merken!

33). Kijk hoeveel energie je hebt na 2 weken

Veel energie door een suikervrij leven

De meeste mensen die suikervrij gaan eten en drinken zullen het na 2 weken merken: je hebt ineens meer energie, en dan niet normale energie, maar constante energie!

Na 2 weken zul je geen dip meer ervaren, maar ook geen extreme pieken in je energieniveau. Hierdoor kun je beter presteren op je werk, met je partner, je sociale leven en nog veel meer.

34). Begrijp dat suiker een miljardenbusiness is

Suiker is een miljardenbusiness en dat is niet erg positief. Kijk naar merken als Coca Cola, Pepsi, Mars, Milka en zo kan ik er nog wel een paar opnoemen. Deze bedrijven zijn groot en verdienen heel veel geld met het verkopen van suikerhoudende producten.

En deze bedrijven zijn niet zomaar zo groot!

Ze maken gebruik van suiker om jou verslaafd te maken en meer van dat product te laten kopen. Onthoud dit als je begint met suikervrij eten.

35). Wees niet bang om te vragen of ergens suiker in zit

In de meeste producten in de supermarkt zitten toegevoegde suikers, zelfs in broodbeleg.

Maar bij de slager, bakker, bakker en andere winkels is het nooit helemaal zeker. Meestal worden deze producten zelf gemaakt en gooien ze er geen troep in, maar je weet het nooit.

Dus,

Als je het zeker wilt weten moet je het vragen. En dat is geen probleem.

36). Leer anders koken

Suikervrij eten en drinken is niet zomaar gedaan. Je zult je hele patroon om moeten gooien alles wat je weet over voeding moet je vergeten en opnieuw leren hoe het echt zit.

Er zijn veel producten die je dagelijks gebruikt zonder dat je weet dat er toegevoegde suikers in zitten. Doe research voordat je begint met suikervrij eten, anders ga je heel veel tegenslagen krijgen.

37). Eet vooral groeten, en minder brood

Groenten zijn geweldig als je wilt beginnen met suikervrij leven. Dat komt natuurlijk omdat er geen suiker in zit, maar ook omdat het erg gezond is en je er heel snel vol van raakt.

En dat betekent niet alleen groenten eten in de avond, maar ook overdag tijdens de lunch. Je zult creatief moeten zijn als je dit leuk wil houden je kunt namelijk niet elke dag dezelfde groenten eten.

En je zult ook rauw moeten eten. Eigenlijk vooral rauw, want dat is veel beter voor je lichaam.

38). Kijk hoe lekker groenten en fruit nu zijn

Als je ongeveer 2 weken suikervrij eet zul je het verschil moeten merken. Groenten en fruit smaken een heel stuk beter, waardoor het makkelijker wordt om gezonder te eten.

En groenten en fruit zullen niet alleen beter smaken; producten met veel suiker zullen ook minder goed smaken. Soms zelf vies!

Het is alsof je smaakpapillen gereset zijn.

39). Neem een keer een "Cheat day" van je suikervrije leven (maar niet te veel)

Cheatday van suikervrij eten

Als je het in het begin heel erg moeilijk vindt om suikervrij te eten en drinken, zorg dan dat je een keer in de week een zogenaamde "cheat day" inlast.
Op deze dag mag je alles eten wat je wil, en de rest van de week ga je gewoon weer op de zelfde manier verder met je suikervrije leven.

Probeer dit langzaam af te bouwen, je wil dit namelijk niet je hele leven blijven doen. Dan heeft het namelijk nog steeds geen effect op je gezondheid.

Maar voor het eerste jaar kan het geen kwaad als je zo beter kunt wennen aan je nieuwe levensstijl van suikervrij eten en drinken.

Bonus: ouder worden kan ook zonder kwalen (Door suikervrij eten en drinken)

Ouder worden zonder kwalen
  • Ouderdomskanker
  • Hart- en vaatziekten
  • Diabetes
  • Obesitas

Allemaal welvaartsziektes waar we met zijn allen heel veel last van hebben in het westen. Deze ziektes kunnen voor jou het einde beteken. En dat is meestal geen leuk einde, want vaak hebben mensen veel pijn of ongemak als ze zo'n ziekte hebben.

Goede reden om te stoppen met suiker.

Want het leven is kort!
Je zou geen minuut moeten verspillen met ziek zijn en pijntjes. Je moet juist van elk moment genieten zonder zorgen of stress.

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

4 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Sofie Terkildsen
Sofie Terkildsen
4 jaren geleden

Het is belangrijk om dit even goed op je te laten inwerken.

Dit werkt motiverend om ermee te kappen. Tevens krijg je hierdoor direct ideeën voor aanpassingen die je kunt maken in jouw dieet. Een suikervrij dieet werkt goed samen met een koolhydraatarm dieet. Want zoals je weet worden koolhydraten in je bloed omgezet in suiker. Het heeft dus niet zoveel nut om een suikervrij dieet te doen als je nog wel veel snelle koolhydraten uit brood, pasta en rijst eet. Want als jij snelle koolhydraten blijft eten, dan hou je nog steeds die drang naar suiker. Dit kun je ook zien in het plaatje over de suikerverslaving.

Michel
Antwoord aan  Sofie Terkildsen
4 jaren geleden

Niks meer aan toe te voegen!

A
A
3 jaren geleden

Ik heb een vraag, ik overweeg suikervrij te gaan eten.. zal me zwaar vallen..uiteindelijk is er zo alleen nog thee water en koffie om te drinken.
Hoe zit het met karnemelk...een van mijn favorieten.Daar schint verdorie ook.suiker in gedaan te worden. Kan geen suikerloze vinden. Jullie wel
En rivella?