10 Welvaartsziektes veroorzaakt door suiker

Welvaartsziektes? Wat is dat, en worden ze echt veroorzaakt door het eten van suiker? Is het waar dat suiker de meest voorkomende welvaartsziektes in Nederland veroorzaakt?

Leuke vragen!
Met iets minder leuke antwoorden.

Want het is inderdaad waar: suiker is de grootste oorzaak van de welvaartsziektes die in Nederland en de rest van de Westerse wereld voorkomen. Maar hoe voorkom ik dat, als er bijna overal suiker in verwerkt zit?

(meer…)

Wat zijn de afkickverschijnselen van suiker (+afkicken suiker duur)

Wat zijn de afkickverschijnselen van suiker? We eten over de hele wereld te veel suiker. Het voedingscentrum adviseert een dagelijkse inname van maximaal 90 gram.

Dit is het totaal van natuurlijke suikers in voeding plus de toegevoegde hoeveelheid suiker door voedsel van de levensmiddelenindustrie.
Maar:

Dat is suiker!
Het is verslavend. Het maakt voedsel lekkerder en het zorgt ervoor dat je na een korte tijd weer honger krijgt. Je raakt gewend aan dit eetpatroon, waardoor er langzaam een verslaving aan suikers ontstaat.

(meer…)

Schuilnamen voor suiker [De 61 meest voorkomende]

We kunnen vaak niet herkennen waar nou wel of geen suikers in verwerkt zitten. En de reden hiervoor is simpel; dat is omdat er zoveel schuilnamen voor suiker zijn!

En meestal moeilijke namen,

Van veel producten weten we het wel als er veel toegevoegde suikers in zitten. Maar er zijn ook een hoop uitzonderen. Dat zijn producten die het label van 'gezond' en 'goed voor je' hebben geclaimd.

Maar dat is pure schijn!

Want als je gaat kijken naar het label op de achterkant, dan kun je meestal wel een andere benaming voor suiker vinden. Helaas zijn er maar weinig mensen die de verschillende benamingen voor suiker kennen, hierdoor kun je makkelijk misleid worden.

Maar,

De oplossing hiervoor is simpel, en heb ik in dit artikel uitgelegd voor je.

(meer…)

Suikerverslaving! Wat is het en hoe begint het?

Een suikerverslaving? Kan dit wel? Je spreekt over een suikerverslaving wanneer je een voortdurende drang naar suikerrijk voedsel of drinken hebt.

Er zijn wetenschappelijke bewijzen dat suiker hetzelfde verslavende effect heeft als roken. Bij roken gaat het om nicotine en bij een suikerverslaving natuurlijk om suiker. Nicotine wordt afgestoten door het lichaam, terwijl suiker volledig wordt opgenomen.

Ik ga je uitleggen hoe een suikerverslaving werkt, wat de symptomen zijn en hoe je hier van kunt herstellen!

(meer…)

39 Suikervrij eten tips (Suikervrij eten en drinken) makkelijk gemaakt!

Suikervrij eten is in de eerste weken heel erg moeilijk, en de meeste mensen zullen het niet vol kunnen houden. Dat komt omdat de meeste mensen zonder het te weten verslaafd zijn aan toegevoegde suikers.

Het is erger dan de media je willen doen geloven!
Echt waar,

Maar hoe kunnen we suikervrij eten als suiker letterlijk overal aan toegevoegd wordt? En Hoe kun je het best afkicken van je suikerverslaving als er maar weinig mensen zijn die dit succesvol hebben gedaan?

(meer…)

Heeft je lichaam suiker nodig om te overleven?

Heeft je lichaam suiker nodig om te overleven? Of kun je ook makkelijk zonder?

Wanneer je iets zoets eet, sta je er eigenlijk niet bij stil of dat je al die zoetigheid wel nodig hebt. Maar ja, dat is dan ook de grootste discussie omtrent het eten: heeft je lichaam suiker nodig?

Lastig!
Heb je suiker nodig? En welke soorten suikers heb je nodig? We zullen eens dieper in het onderwerp gaan om te achterhalen of je het nu echt nodig hebt.

(meer…)