Waar zitten veel eiwitten in en weinig koolhydraten?

Wanneer je aan een koolhydraatarm dieet doet, wil je natuurlijk zoveel mogelijk eiwitten binnenkrijgen. Eiwitten geven je nu eenmaal een zeer verzadigd gevoel. En dit komt goed van pas als je wat minder koolhydraten binnenkrijgt en hierdoor minder energie hebt.

In dit artikel gaan we dan ook een kijkje nemen bij het eiwitrijke dieet in combinatie met een koolhydraatarm dieet. Waar zitten veel eiwitten in en weinig koolhydraten? Welke voedingsstoffen kun je het beste eten wanneer je koolhydraatarm eet, maar toch het volle gevoel wil hebben?

(meer…)

Probiotica: dit zijn de beste [+ Werking en bijwerkingen]

Probiotica komen vaak voorbij in reclames en je hebt er vast veel over gehoord. Het zou fantastische gezondheidseffecten met zich meebrengen waardoor je je beter voelt dan ooit!

Maar klopt dat?

Zijn probiotica echt zo goed voor je en zijn er ook bijwerkingen?

En hoe zit het met de relatie tussen antibiotica en deze levende micro-organismen?

Ik ga het je allemaal uitleggen!

(meer…)

Afvalstoffen afvoeren uit je lichaam: 7 manieren (& de 11 grootste veroorzakers)

Ons lichaam is dagelijks bezig met afvalstoffen afvoeren. 

Ook jouw lichaam.

Je hebt zelf enorm veel invloed op hoeveel afvalstoffen jouw lichaam te verwerken krijgt. Ook kun je je lichaam een handje helpen bij het afvoeren van deze stoffen.

En het is een heel stuk makkelijker dan je denkt…

(meer…)

Is aspartaam echt zo schadelijk? [16 gezondheidseffecten]

Je bent het vast wel eens tegengekomen: aspartaam is extreem schadelijk voor je lichaam! Of vrienden die vragen of het wel een goed plan is om dat colaatje light te drinken omdat het aspartaam bevat.

Aspartaam is de bekendste vervanger van suiker is verschillende producten. Maar is het echt zo schadelijk als wordt gezegd? Of zijn er inmiddels nieuwe onderzoeken met andere resultaten?

Ik geef je 16 gezondheidseffecten die aspartaam met zich meebrengt en leg je uit welke producten deze zoetstof bevatten en of de wetenschap nog steeds hetzelfde denkt over de gezondheidseffecten.

(meer…)

Eiwitrijk voedsel lijst [395 eiwitrijke producten] Complete tabel en recepten

Het binnenkrijgen van eiwitrijk voedsel is enorm belangrijk voor je lichaam. Eiwitten spelen een cruciale rol bij verschillende processen in je lichaam. Je kunt je gezondheid een boost geven door elke dag genoeg eiwitten te eten en te drinken.

Maar,

welk voedsel is dan rijk aan eiwitten?

Het zoeken naar eiwitrijk voedsel kan erg lastig zijn. Daarom heb ik 395 eiwitrijke producten voor je op een rijtje gezet en geef ik je 3 superlekkere eiwitrijke recepten!

(meer…)

Waarom is brood slecht voor je? [Verslavend?]

Wij Nederlanders zijn van kinds af aan gewend om brood te eten. Maar waarom is brood slecht voor je? 

Omdat we hier al zo lang zoveel brood eten is het een gewoonte geworden. Weinig mensen vragen zich af of het eten van brood kwaad kan. In dit artikel ga ik je uitleggen waarom brood toch niet zo goed voor je is als je misschien denkt.

(meer…)

Hoeveel eiwitten heb je per dag nodig?

Eiwitten zijn ontzettend belangrijk voor verschillende processen in ons lichaam. Hierom stel je jezelf waarschijnlijk de vraag hoeveel eiwitten heb je per dag nodig?

Maar deze vraag is niet direct te beantwoorden. Dit hangt namelijk onder andere af van je leeftijd, hoe vaak je sport en je gewicht. In dit artikel geven we je een zo duidelijk mogelijk antwoord, zodat jij weet hoeveel eiwitten jíj per dag binnen moet krijgen!

Dus: op deze manier zorg jij goed voor je eigen lichaam en kun je optimaal presteren op verschillende vlakken.

(meer…)