De #1 manier om snel buikvet te verbranden [werkt ALTIJD]

Marc
Updated: 05/11/2022

Buikvet verbranden, hoe doe je dat nu echt? Moet je een crashdieet volgen om vervolgens al die kilo’s die je bent afgevallen weer aan te komen, of moet je een paar pilletjes slikken die ervoor zouden zorgen dat je binnen 2 weken 10 kilo verliest?

Het antwoord is simpel: nee. Er is geen “quick fix”. Alle poeders, pilletjes en afslankvesten die je tegenkomt werken niet en worden alleen verkocht om geld aan jou te kunnen verdienen.

Is het dan onmogelijk om van je buikvet af te komen? Gelukkig niet! Je buikvet verbranden en afvallen is niet moeilijk. Je moet alleen over de juiste informatie beschikken en die ga ik je nu geven.

Wanneer wordt buikvet ongezond?

Wanneer is buikvet ongezond

Ik snap dat je misschien al allerlei diëten, pillen of poedertjes hebt geprobeerd om buikvet te verbranden. Het internet staat er namelijk vol mee. Alleen werkt dit simpelweg niet! De bedrijven die je allerlei producten aan proberen te smeren om af te kunnen vallen willen gewoon geld verdienen. Jouw gezondheid interesseert ze niet.

Maar goed, laten we nu eerst eens kijken naar wanneer buikvet ongezond wordt. Uiteraard kun je alleen je buikvet verbranden door af te vallen en dit mag natuurlijk ook als je nog niet over de grens van het ongezonde bent gegaan. 

Wat ik bedoel met de vraag wanneer buikvet ongezond wordt, is vanaf wanneer dit overtollige buikvet ervoor kan zorgen dat je sneller bepaalde ziektes of aandoeningen krijgt.

En het antwoord hierop is vrij simpel. Heb je meer dan 40% vet in de buikregio, dan loop je een verhoogde kans op ziektes als diabetes type 2 en hart- en vaatziekten. Dit willen we natuurlijk altijd voorkomen! En dat kan. Hoe het buikvet verbranden precies werkt ga ik je zo vertellen. 

Eerst dit: hoe weet je nu of je meer dan 40% vet hebt in de buikregio? De meest betrouwbare manier om dit te meten zonder naar een ziekenhuis te hoeven is d.m.v. een DEXA-scan. Dit kun je bij verschillende bedrijven laten doen. 

Een weegschaal met vetpercentagemeter of een vethaak zijn echt niet betrouwbaar. Deze metingen hebben veel te grote afwijkingen. Wil je ze dan toch echt gebruiken? Kijk dan niet naar het exacte getal maar kijk of het vetpercentage daalt bij elke meting. En bovendien wordt het meten van het vetpercentage in de buikregio al een stuk lastiger zonder DEXA-scan.

De enige manier om buikvet te verbranden

Buikvet verbranden - de enige manier

Mensen, er is maar 1 manier om buikvet te verbranden en dus af te vallen. Laat je niet misleiden door alle desinformatie op het internet en alle pillen, poedertjes, crèmes en weet ik wat voor onzin er nog meer verkocht wordt.

De enige manier om van je buikvet af te komen is door een calorietekort te hanteren. Hierdoor ga je afvallen en plaatselijk vet verbranden alleen rond je buik kan simpelweg helemaal niet. Je gaat eerst afvallen op andere plekken, zoals je benen, gezicht en armen. Pas daarna begint het verbranden van buikvet.

Dit is heel logisch. Het heeft allemaal te maken met een beschermingsmechanisme van je lichaam. Jouw lichaam wil je vitale organen beschermen. Dat doet het d.m.v. je buikvet. Hierom zal dit pas als laatste worden aangesproken.

Nu hoor ik je denken; “maar ik heb al 8474 diëten gevolgd, dat werkt helemaal niet”. Ik snap wat je bedoelt, maar het zit net even anders dan wat je misschien gewend bent. Ik zal het je stap voor stap uitleggen.

Buikvet verbranden met een calorietekort

Buikvet verbranden met een calorietekort

Laten we beginnen met het calorietekort zelf. Wat is een calorietekort precies? Dit houdt in dat je meer calorieën verbrandt dan je binnenkrijgt door je voeding (en drank). Jouw en mijn lichaam heeft energie nodig om in leven te blijven en om je dagelijkse bezigheden aan te kunnen. Je verbrandt dus de hele dag (en nacht) calorieën. Deze vul je vervolgens weer aan d.m.v. voeding. 

Krijg je meer calorieën binnen dan je verbrandt, dan kom je aan. Krijg je er minder binnen, dan val je af en krijg je evenveel calorieën binnen als je verbrandt, dan blijf je op gewicht.

Goed je moet dus een calorietekort gaan hanteren om af te vallen. Maar hoeveel calorieën moet ik dan dagelijks binnenkrijgen? We gaan beginnen met het uitrekenen van je caloriebehoefte. Dit is het aantal calorieën dat je dagelijks nodig hebt om op gewicht te blijven.  

Je kunt verschillende online calculators gebruiken, zoals deze. Of je gebruikt onderstaande formule: 

Vrouwen: (10 x lichaamsgewicht in kg) + (6,25 x lengte in cm) – (5 x leeftijd in jaren) – 161 

Mannen: (10 x lichaamsgewicht in kg) + (6,25 x lengte in cm) – (5 x leeftijd in jaren) + 5

Nu heb je je ruststofwisseling uitgerekend. Dit geeft aan hoeveel calorieën je in rust (als je de hele dag slaapt) verbrandt. Hier moet natuurlijk nog iets bij:

Vermenigvuldig nu de uitkomst met:

1,15 als je de hele dag zit en amper beweegt

1,3 als je 1 tot 3 uur per week sport/beweegt

1,5 als je 4 tot 6 uur per week sport/beweegt

1,7 als je meer dan 6 uur per week sport/beweegt

Goed nu weet je wat je (in theorie) aan calorieën nodig hebt om op gewicht te blijven. In theorie staat bewust tussen haakjes, hier komen we straks op terug.

Nu wil je buikvet verbranden en gaan afvallen. Je weet nu dat je hier een calorietekort voor nodig hebt. We hanteren een tekort van 20%. Je vermenigvuldigt dus de uitkomst uit de vorige stap met 0,8. Hier rolt een getal uit. Dit is het aantal calorieën waar je mee gaat starten. Aan de hand van je voortgang gaan we dat aanpassen, daarover straks meer.

Bij aanschaf van ons afvalpakket word je geholpen met het realiseren van jouw droomlichaam!

Afvalpakket The Sharp Wolf

Ja ik wil afvallen! Ga naar het afvalpakket >

Buikvet verbranden zonder voedingsschema

Buikvet verbranden zonder voedingsschema

En nu komt een superbelangrijk onderdeel: het bijhouden van je ingenomen calorieën. Het is echt cruciaal dat je elke dag in een app (zoals FatSecret) bijhoudt hoeveel calorieën je binnen hebt gekregen. Alleen zo weet je of je voldoet aan de berekende eis. En nee het is niet moeilijk en het kost niet veel tijd om even de weegschaal te pakken.

Een voordeel: je hoeft echt geen voedingsschema te hanteren en je kunt binnen je caloriebehoefte gewoon eten wat je lekker vindt. Ja, ook dat stuk chocola en McDonald’s. Als je het maar bijhoudt.

Vervolgens is het belangrijk om jezelf elke dag te wegen. Ja elke dag! “Maar van die diëtist hoefde het maar 1 keer per week”. Snap ik, alleen dat werkt niet!

Ga ik uitleggen: elke dag is jouw gewicht net even anders. Dit heeft te maken met schommelingen in je vochtbalans. Zo ben je de ene dag dus lichter en de andere dag zwaarder. Zo kan het voorkomen dat je de ene week toevallig weegt op het punt dat je het lichtste bent van de hele week en de andere week op het punt dat je het zwaarst bent. 

Dan lijkt het dus of je bent aangekomen i.p.v. afgevallen terwijl het gewoon te maken heeft met schommelingen in je vochtbalans. Door jezelf elke dag te wegen kun je aan het einde van de week het gemiddelde over die week uitrekenen. Dit gemiddelde kun je weer vergelijken met het gemiddelde van de week ervoor. Dee methode geeft een veel nauwkeuriger beeld van jouw afvalproces!

Het zorgt voor minder frustraties en ook dat je niet te weinig gaat eten.

Hoeveel mag ik afvallen per week?

Maar hoeveel gewicht mag ik dan kwijtraken elke week? Tussen de 0,5 en 1 procent van jouw lichaamsgewicht. Weeg jij 70 kg, dan is dit tussen de 0,35 en 0,7 kg (350-700 gram) gemiddeld per week.

Goed je begint dus met het uitgerekende aantal calorieën en je weegt jezelf elke dag. Val je minder af dan 0,5% van je lichaamsgewicht per week, dan moet je het calorietekort vergroten. Dit doe je door in het begin door 100 kcal per dag minder binnen te krijgen. Kijk aan het einde van de week weer of je nu wel genoeg af bent gevallen. Zo nee, verlaag je calorie-inname verder en zo ja, goed bezig.

Val je meer af dan 1% van je gemiddelde lichaamsgewicht per week? Dan kun je je calorietekort verkleinen door 100 kcal meer binnen te krijgen per dag. Let op: doe dit niet in de eerste 2 weken. Je gaat namelijk veel vocht verliezen in de eerste weken dat je afvalt en buikvet verbrandt. Dit heeft te maken met de koolhydraatopslag in je lichaam. Maar dat is weer een heel ander verhaal.

Omgaan met een gewichtsverliesplateau 

Gewichtsverliesplateau

Je weet dus dat je gezond kunt afvallen door 0,5 tot 1 procent van je gemiddelde lichaamsgewicht per week kwijt te raken. Mooi. 

Maar iedereen gaat te maken krijgen met een gewichtsverliesplateau. Dit houdt in dat je niet meer afvalt. Het gemiddelde gewicht van deze week is dan gelijk aan die van de week ervoor. Hoe kom je hier doorheen?

Simpel. Het calorietekort vergroten. Het is namelijk redelijk normaal dat dit eens in de 3-6 weken nodig is. Ga dus 100 kcal minder eten per dag en kijk aan het einde van de week of je wel weer genoeg gewicht verliest. Dan komt dat buikvet verbranden echt vanzelf.

Ook kun je het calorietekort vergroten door meer te bewegen. Ga op de fiets boodschappen doen, ga lopend naar je ouders, vriend, vriendin, schoonzus. En ga sporten. Al is het maar 2x per week een half uurtje. Bouw rustig (!) op of vraag hulp aan iemand in een sportschool of iemand die verstand heeft van de sport die jij graag wil doen.

Want door meer te bewegen verbrand je meer calorieën. En je hebt ook nog eens geen tijd om te eten tijdens het sporten. Ideaal. Zo maak je het makkelijker voor jezelf om buikvet te verbranden en af te vallen.

Je voortgang tracken

Voortgang tracken

Je bent al lekker bezig als je het tot hier schopt en je hebt al bijna alle informatie die je moet hebben om je buikvet te gaan verbranden. Het is belangrijk om je voortgang goed bij te houden. Dit geeft je motivatie en zo weet je precies of je op schema loopt.

Je weet al dat je het weekgemiddelde van je lichaamsgewicht nodig hebt en dat je je ingenomen hoeveelheid calorieën per dag bij gaat houden. Je kunt dit overzichtelijk in een Excelbestand zetten. Zo kun je de weekgemiddelden en -verschillen automatisch uit laten rekenen en weet jij exact wat je moet doen. 

Maak het jezelf makkelijk!

Buikvet verbranden met supplementen

Ik kom nog even terug op de supplementen die zouden helpen met het buikvet verbranden die overal verkrijgbaar zijn. Er zijn geen supplementen die je helpen met afvallen. Ze hebben niet bestaan en bestaan nu dus ook niet. Je kunt net zo goed je geld weggooien.

Koop deze onzin niet, de enige manier om blijvend gewicht te verliezen en je buikvet te verbranden is en blijft een calorietekort. 

Je hebt geen voedingsschema nodig. Eet “gewoon” wat je lekker vindt, zolang het binnen je caloriebudget valt. Maak het jezelf niet onnodig moeilijk.

Afgevallen! Hoe behoud ik mijn gewicht?

Gewicht behouden

Top! Je hebt je ideale gewicht bereikt en bent afgevallen. Maar hoe zorg je er nu voor dat je niet weer aankomt? 

Door niet direct veel meer te gaan eten. Bouw je calorie-inname rustig op. Ga eerst een week lang 100 kcal per dag meer eten dan je deed in de laatste week van je afvalperiode. Hierna weer een week lang 100-200 kcal meer, enz. Blijf jezelf dagelijks wegen. Kom je niet aan? Dan doe je het goed. Kom je wel weer aan? Eet dan weer iets minder tot je het aantal calorieën bereikt waarbij je op gewicht blijft.

Nog even dit: het is heel normaal om iets in gewicht aan te komen als je net flink bent afgevallen. Je gaat namelijk meer vocht vasthouden als je weer wat meer gaat eten. Dus een paar honderd gram aankomen nadat je bent afgevallen is niet erg.

Heb je jouw ideale gewicht nog niet bereikt? Met ons afvalpakket heb je in no-time en op een verantwoorde manier je droomlichaam gerealiseerd!

Bekijk het afvalpakket hier >>

Snel buikvet verbranden: conclusie

Je weet nu dat er geen “quick fix” is om buikvet te verbranden. Geen pillen of poedertjes. De enige manier om wél van dat buikvet af te komen is het hanteren van een calorietekort. Je begint met afvallen op andere plekken op je lichaam en uiteindelijk is je buikvet aan de beurt.

Blijf je gewicht dagelijks en calorie-inname dagelijks monitoren en houd geen strikt voedingsschema aan. Eet wat je lekker vindt, zolang dit binnen je caloriebudget past.

Veel succes met het afvallen en het verbranden van je buikvet! Met deze informatie gaat het je zeer zeker lukken.

Populair in de categorie: Gezondheid

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties