Voedingsschema afvallen: de beste tip [SUPERSNEL afvallen]

“Voedingsschema afvallen” is een zoekterm die vaak gebruikt wordt als je wil beginnen met afvallen. Heel goed dat je hiermee wil gaan beginnen en dat je op onderzoek uitgaat. 

Maar er is geen standaard voedingsschema waarmee jij kunt gaan afvallen. 

Nee, iedereen is anders en iedereen heeft andere voedingswaarden nodig. Zo kan het dus zijn dat je buurman aan het afvallen is terwijl jij alleen maar aankomt als je zijn voedingsschema gebruikt.

En is het eigenlijk wel nodig om je aan een strikt voedingsschema te houden als je wil afvallen?

Ik ga het je allemaal uitleggen, samen met wat je wel en vooral niet moet doen om het afvallen zo makkelijk mogelijk te maken.

(meer…)

Afvallen tips [Snel 10 kilo kwijt] De 7 allerbeste tips

Iedereen die wil afvallen wil dat dit supersnel gaat. Dat is natuurlijk erg begrijpelijk, maar zo werkt het nu eenmaal niet. In dit artikel geef ik je mijn beste afvallen tips om het afvallen voor jou zo makkelijk mogelijk te maken.

Verwacht niet dat je 10 kilo verliest in 2 weken. Als iemand je dat belooft moet je heel snel wegrennen. 

Ik ga je uitleggen hoe afvallen precies werkt, wat je nodig hebt en ik geef je mijn allerbeste afvallen tips.

Laten we beginnen!

(meer…)

Hoe kan ik afvallen? Het 5-stappenplan [Blijvend resultaat]

De vraag “hoe kan ik afvallen?” wordt vaak gesteld. En dat is niet zo gek gezien de hoeveelheid onzin wat op het internet staat. 

Je wordt van afslankpillen naar een crashdieet en van afslankcrèmes naar ‘fat burners’ gestuurd. En het resultaat blijft voor jou hetzelfde: blijvend afvallen lukt maar niet.

Met dit 5-stappenplan ga ik je helpen met gewicht verliezen. We gaan de vraag “hoe kan ik afvallen” uitgebreid beantwoorden zodat jij exact weet wat je moet doen en je nooit meer je geld hoeft weg te gooien (lees: niet-werkende poeders en pilletjes kopen).

(meer…)

Snel gewicht verliezen [De #1 manier + 9 tips]

Snel gewicht verliezen, wie wil dat niet? Bestaan er magische poedertjes en pilletjes om dit voor elkaar te krijgen of zit het net even anders?

Kijk, ik snap heel goed dat je op zoek bent naar de “quick fix” om snel gewicht te verliezen. Maar om direct met de deur in huis te vallen: die bestaat niet.

Niet getreurd! 

Afvallen hoeft echt niet moeilijk te zijn en je hebt ook geen strikte voedingsschema’s nodig. Wat je allemaal zelf kunt doen om gewicht te verliezen ga ik je vertellen in dit artikel.

(meer…)

De #1 manier om snel buikvet te verbranden [werkt ALTIJD]

Buikvet verbranden, hoe doe je dat nu echt? Moet je een crashdieet volgen om vervolgens al die kilo’s die je bent afgevallen weer aan te komen, of moet je een paar pilletjes slikken die ervoor zouden zorgen dat je binnen 2 weken 10 kilo verliest?

Het antwoord is simpel: nee. Er is geen “quick fix”. Alle poeders, pilletjes en afslankvesten die je tegenkomt werken niet en worden alleen verkocht om geld aan jou te kunnen verdienen.

Is het dan onmogelijk om van je buikvet af te komen? Gelukkig niet! Je buikvet verbranden en afvallen is niet moeilijk. Je moet alleen over de juiste informatie beschikken en die ga ik je nu geven.

(meer…)

Gevolgen van 3 dagen niet eten + [4X voordelen van vasten]

3 dagen niet eten!
Het klinkt voor de meeste mensen als het slechtste idee ooit. De meeste mensen zullen het nooit van hun leven doen, want waarschijnlijk kunnen ze het niet volhouden.

Maar,
Er zijn bepaalde voordelen die je kunt ervaren als je af en toe een paar dagen niks eet.

Het is zwaar en er zitten natuurlijk een paar nadelen aan verbonden, zoals: extreme honger, slecht slapen door de honger, onrustige maag en verlies van spiermassa. Maar ik denk dat de voordelen van vasten opwegen tegen de nadelen.
Hieronder meer informatie over vasten en waarom het wellicht een goed idee is.

(meer…)

Ideale gewicht berekenen Hoeveel mag ik wegen [3 formules]

Je ideale gewicht berekenen? Het is belangrijk om te weten wat een gezond gewicht is voor jouw lichaamstype. Als je dit weet kun je de stappen zetten om op dit gewicht te komen.

Het neemt een hoop onzekerheid weg, en zorgt er ook voor dat je niet te vroeg stopt met afvallen. Te vroeg stoppen met afvallen zorgt meestal voor het welbekende jojo-effect.
En niemand wil dat!

Waarom is een gezond gewicht belangrijk

Kijk,
hoeveel je mag wegen is sterk afhankelijk van een aantal factoren:

  • Of je een man of vrouw bent
  • Je lengte
  • En het percentage vet of spier in je lichaam
(meer…)

Afvallen lukt niet [9 tips] Snel weer kilo's kwijt

“Afvallen lukt niet!” Het is iets waar bijna iedereen mee te maken krijgt als ze af willen vallen.

Het ging zo goed. De ene na de andere kilo vloog er af. Maar toen. 
Opeens val je niet meer af. Je hebt een gewichtsverliesplateau bereikt.

Dit is echt niet erg. Het gebeurt vrijwel iedereen en je kunt er iets aan doen.
Wat je precies moet doen om wél weer af te kunnen vallen lees je verderop!

(meer…)

Snel en verantwoord afvallen doe je zo (9 tips)

Snel en verantwoord afvallen is een heel stuk makkelijker dan je misschien denkt. 
Heb je al veel diëten gevolgd, maar zonder succes? 

Diëten zijn vaak het grootste probleem.
Niemand houdt ze vol.

Ik vertel je hoe je snel kunt afvallen zonder streng dieet met 9 tips.

En,

De kilo’s die je afvalt zullen er niet binnen de kortste keren weer bij zitten!

(meer…)

Afvallen buik [Snel 10 kilo afvallen] De waarheid achter buikvet

Iedereen kan afvallen rond de buik en iedereen kan meer vet opslaan rond de buik. Iedereen, dus dit geldt ook voor jou. 

Het goede nieuws is dat je zelf helemaal in de hand hebt of je vet verbrandt of opslaat.

Wil je afvallen rond je buik? Dan moet je natuurlijk wel weten hoe je dit moet doen. Hoe zet je nu je lichaam in de vet verband modus? Ik ga je hierbij helpen. 

En nee het maakt geen zak uit of je ouder bent dan 50 of weinig tijd hebt. 

Geen excuses!

(meer…)

Wat is intermittent fasting? (Complete gids: Afvallen met periodiek vasten)

Je hebt al zo vaak geprobeerd om af te vallen, maar het lukt gewoon niet. Een dieet volhouden vind je lastig, of je wil gewoon wat anders proberen: intermittent fasting is een zeer effectieve manier om af te vallen.

Het is ook nog eens relatief makkelijk vol te houden. Je bepaalt namelijk zelf wat je eet op de momenten dat je mag eten.

Maar is een maaltijd overslaan dan niet ongezond?

Nee!

En dat ga ik je in dit artikel uitleggen.

(meer…)

Wat moet je vermijden als je wil afvallen [15 dingen die je dik maken]

Wat moet je vermijden als je wil afvallen?
Iedereen die al eens heeft geprobeerd om af te vallen, weet hoe moeilijk het kan zijn. Je moet erg letten op je voeding, regelmatig sporten en alle verleidelijke, calorierijke producten links laten liggen om vooruitgang te boeken.

Het vervelende is dat je vaak denkt dat je gezond bezig bent, maar helaas zitten er soms toch suikers en vetten verstopt in voedingsmiddelen, waar je vervolgens toch van aankomt.

In dit artikel beantwoord ik de volgende vragen: Wat moet je vermijden als je wil afvallen? En van welk eten word je dik? En natuurlijk geef ik je gezonde alternatieven zodat je makkelijker je dieet kunt aanpassen en kunt toewerken naar een nog gezondere levensstijl.

(meer…)

Hoe kan ik afvallen zonder dieet (In 5 stappen) makkelijk afvallen

Je kent ze wel: mensen die met een strikt dieet beginnen en er na een paar weken weer klaar mee zijn. “Het is echt niet vol te houden!” Veel mensen kunnen makkelijk afvallen zonder dieet, als ze maar weten hoe dat moet. 

En het is echt geen hogere wiskunde. Ook jij kunt het!

Ik ga je in 5 stappen vertellen hoe jij kunt afvallen zonder je te hoeven houden aan een strikt dieet, en kunt blijven eten wat jij zelf wil!

(meer…)

Wat kun je eten om af te vallen [17 vetverbranding stimulerende dingen]

Wat kun je eten om af te vallen?
Het ideale gewicht bereiken, het is iets waar iedereen van droomt. Helaas lijkt het soms onmogelijk.

Toch is het niet zo moeilijk om op een eenvoudige manier gewicht te verliezen, zolang je weet welke voedingsmiddelen je wel en niet kunt eten.
Wil jij graag jouw ideale gewicht bereiken? We vertellen je hoe jij eindelijk van die ongewenste kilo's afkomt!

(meer…)

Wat te doen tegen honger in de avond (17 manieren) Minder honger

Wat te doen tegen honger in de avond? Dit hongergevoel kan ervoor zorgen dat afvallen bijna onmogelijk wordt, en dat je misschien zelfs aankomt.

Ook kan het een goede nachtrust in de weg staan. Het hongergevoel zorgt er namelijk voor dat in slaap vallen erg moeilijk wordt, en als je slecht slaapt kom je sneller aan!

En bovenal,
is er natuurlijk niets vervelender dan dat je de hele dag goed bezig bent geweest met het volgen van een dieet of het eten van gezonde voeding, en je na een lange dag voldaan op de bank ploft met dat vervelende hongergevoel.

Dus?

Wat te doen tegen honger in de avond?

Hier heb ik 17 manieren om dat hongergevoel in de avond te voorkomen

1. Overdag vullend voedsel eten

De eerste tip is om overdag zoveel mogelijk vullend voedsel te eten. Begin de dag bijvoorbeeld met een bord havermout of eet deze juist tijdens de lunch zodat je voldoende vitaminen en mineralen binnenkrijgt en een vol gevoel hebt.

Hetzelfde geldt natuurlijk voor het avondeten. Hoe meer het avondeten vult, hoe minder je trek zal hebben tijdens de rest van de avond.

2. Begin de dag met magere eiwitten

Magere eiwitten

Ander voedsel wat goed werkt voor een goed gevulde maag zijn magere eiwitten. Helemaal wanneer je de ochtend vroeg begint met magere eiwitten. Je kan hierbij denken aan eieren, mager vlees of yoghurt.

Door voldoende magere eiwitten tijdens het ontbijt te eten, houd je de rest van de dag een voller gevoel, zelfs tot in de avond. Dit werkt alleen wanneer je de eiwitten in de ochtend eet en heeft dus geen nut wanneer je dit als lunch of avondeten doet.

3. Grapefruit eten

Grapefruit eten helpt weldegelijk bij een vol gevoel in de avond.

Wanneer je tijdens het avondeten een halve grapefruit eet, zal jouw suikerspiegel dalen. Door een lagere suikerspiegel, zul je minder honger hebben.
Het is wel belangrijk om goed te kijken of grapefruit in jouw dieet past. Grapefruit kan namelijk niet altijd met alle medicijnen samengaan.

4. Eet vezels en voorkom het hongergevoel

Vezels eten tegen het hongergevoel in de avond

Een andere belangrijke tip is het eten van voldoende vezels. Er zijn een hoop verschillende soorten voedsel welke vezels bevatten en het eten van voldoende vezels zorgt voor gezonde ontlasting, maar ook voor een vol gevoel.

Voeg bijvoorbeeld vezelrijke groentes zoals spinazie toe aan het avondeten en eet overdag een appel om de vezels binnen te krijgen. Ook aardappelen helpen hierbij mee.

Wanneer je overdag voldoende vezels eet, zul je in de avond minder honger hebben.

5. Noten eten

Ook het eten van noten en zaden helpt mee bij een vol gevoel. Amandelen zijn al helemaal een goed idee wanneer je op zoek bent naar noten die voldoende voeden.

Amandelen bevatten eiwitten en vezels en daarnaast nog een hoop andere gezonde ingrediënten. Hierdoor zijn amandelen gezond en zorgen ze ook nog eens voor een vol gevoel in de avond, waardoor je veel minder hongergevoel hebt.

6. Lijnzaad aan je dieet toevoegen

Lijnzaad

Lijnzaad is een ontzettend gezond product wat veel mensen vergeten. Omdat lijnzaad een hoop vezels bevat, is het een product wat ook goed werkt tegen het hongergevoel.

De kleine zaadjes kun je gemakkelijk toevoegen aan een maaltijd. Denk bijvoorbeeld aan lijnzaad door de yoghurt, door een smoothie of over groenten heen.

Hierdoor merk je bijna niet dat je het binnenkrijgt, maar zul je in de avond een stuk minder honger hebben.

7. Eet vooral de goede vetten

Gezonde vetten: Roomboter

Vetten worden onderverdeeld in 2 categorieën, goede vetten en slechte vetten.

Slechte vetten vind je bijvoorbeeld in vet vlees en melkchocolade. Probeer deze zoveel mogelijk te vermijden en ga vooral voor de goede vetten. Goede vetten vindt je in vette vis, avocado en halvarine. Goede vetten zorgen namelijk ook voor een vol gevoel en laat dat nou net zijn waar je naar op zoek bent.

8. Pure chocolade eten

Pure chocolade

Je hoort vaak dat chocolade ongezond is en in de meeste gevallen is dat ook echt zo, maar wanneer je hele pure chocolade neemt, kan je hier best zonder schuldgevoel van genieten. Pure chocolade (vanaf 70% cacao ) geeft namelijk een heel vol gevoel.

Probeer maar eens een paar stukjes te eten. Je zult al snel het gevoel hebben dat je genoeg hebt gehad en dat is nou net waar we naar op zoek zijn. Het gaat dan dus echt om de pure chocolade met meer dan 70 % cacao.

Melkchocolade en witte chocolade hebben helaas niet hetzelfde effect en kun je dus ook maar beter vermijden.

9. Pittig voedsel eten

Door het eten van pittig voedsel zit je veel sneller en langer vol. Dat heeft te maken met het feit dat pittig voedsel geen eten is wat je zo maar naar binnen schuift.

Bij pittig voedsel ben je veel meer bezig met het eten en wat er gebeurt en dus ook wanneer je voldoende eten hebt gehad. Hierdoor zit je dus sneller vol dan wanneer je voedsel eet wat flauw is. Probeer het maar eens.

10. Water drinken

Niet alleen voedsel kent manieren om sneller en langer vol te blijven, vooral in de avond. Ook het drinken van water draagt bij. Neem een glas water voor het avondeten en je zult merken dat je veel minder eet. Ook na het eten zorgt het ervoor dat je maag langer vol blijft.
Mocht je geen fan van water zijn dan kun je natuurlijk ook thee nemen of een beetje citroen of komkommer toevoegen aan het water. Je krijgt dan alsnog voldoende water binnen, maar maakt het iets makkelijker.

11. Cafeïne

Cafeïne

Het werkt niet bij iedereen, maar toch bij voldoende mensen om in deze lijst voor te komen.

Een kopje zwarte koffie of thee nemen wanneer je in de avond honger hebt. Uiteraard niet te laat op de avond omdat de cafeïne kan zorgen voor slapeloze nachten, maar bij een hoop mensen zorgt het ook voor een vol gevoel. Bij anderen zorgt het tijdelijk voor een vol gevoel, maar vervolgens juist weer voor een extra hongergevoel.

Test dus eerst voor jezelf of het bij jou juist helpt of helemaal niet.

12. Groene thee drinken

Groene thee is een ontzettend gezond drankje dat verschillende positieve kenmerken kent. Eentje daarvan is dat het EGCG bevat. Dit is een voedingsstof die bepaalde hormonen activeert in het lichaam waardoor je je voldaan voelt.

Een voldaan gevoel zorgt daarnaast weer voor een voller gevoel. Een kopje groene thee drinken kent dus meerdere positieve gezondheidseffecten inclusief een voller gevoel in de avond.

13. Vermijd de meeste soorten alcohol

De meeste soorten alcohol, exclusief wijn, zorgen ervoor dat je een hongergevoel krijgt en door de alcohol ben je sneller geneigd om dan ook iets te eten.

Rode wijn heeft als enige alcoholsoort het tegenovergestelde effect. Wanneer je maximaal 1 tot 2 glazen rode wijn per dag drinkt, zul je een voller gevoel hebben. Uiteraard is het een tip en kun je dit ook bereiken zonder rode wijn te drinken door één of meerdere van de andere tips te gebruiken.

14. Goed slapen

Verschillende onderzoeken wijzen uit dat een slechte nachtrust ervoor kan zorgen dat je een groter hongergevoel hebt. hongergevoel verminderen kan dus ook zeker door voldoende te slapen.
Daarentegen is het ook zo dat teveel slaapt hetzelfde effect heeft en er dus ook voor zorgt dat je overdag en in de avond meer honger hebt. Gemiddeld 7 á 8 uur slapen is voldoende en genoeg.

Als je daar een goed ritme in kan vinden, zul je merken dat het hongergevoel in de avond ook minder is.

Goed slapen is een hele wetenschap! In deze blog leggen we het uit in simpele stappen >>

15. Suikervrij eten

Suikervrij eten voor minder honger in de avond

Een belangrijke tip wat betreft minder hongergevoel is dus suikervrij te eten. Wanneer je suiker eet, zul je merken dat je een piek hebt waardoor je even vol zit en veel energie hebt.
Door de snelle suikers is dit maar van korte duur en wanneer deze piek dus weer wegtrekt zul je merken dat je meer honger hebt dan voor het eten van de suikers en dus ook een stuk minder energie hebt.

Zo min mogelijk suiker eten zorgt ervoor dat je minder hongergevoel krijgt in de avond.

16. Houd jezelf bezig

Wanneer je op de bank zit en weinig doet, zul je merken dat je veel meer aan eten denkt dan wanneer je lekker bezig bent. Door jezelf bezig te houden zul je daarentegen het eten sneller vergeten en dus ook een minder hongergevoel hebben.

Zog ervoor dat je jezelf lekker bezighoudt in de avond en jezelf afleidt van het gevoel van honger.

17. Zorg voor minimale stress

Stress is niet altijd te voorkomen, maar hoe meer stress een persoon heeft, hoe meer honger iemand heeft. Stresshormonen zorgen er namelijk voor dat iemand honger heeft.
Het cliché is dan ook dat mensen slechte dingen gaan eten wanneer ze stress hebben omdat dit zou helpen. Probeer daarentegen de stress juist op een andere manier aan te pakken.

Bijvoorbeeld door lekker te gaan sporten, te mediteren of een andere bezigheid te verzinnen waardoor de stressniveaus naar beneden gaan. Je zult dan een minder hongergevoel hebben dan wanneer je de stress niet probeert op te lossen.

Waarom lukt afvallen niet? [15 redenen] waarom jij niet af kunt vallen

Waarom lukt afvallen niet? Velen herkennen het wel. Tot grote frustratie zie je mensen in je omgeving met succes een aantal kilo's verliezen, maar hoe hard je het ook probeert, bij jou lijkt niks te werken.

Waarom lukt afvallen niet?

Al een hele tijd lukt het om alle lekkere verleidingen te laten staan, maar op de weegschaal is al deze discipline niet terug te zien.

Helaas is dit voor veel mensen de realiteit. Er kunnen verschillende oorzaken zijn waardoor het afvalproces stagneert.

(meer…)

Afvallen zonder sporten: 3X de beste manieren

Afvallen zonder sporten! Het klinkt te mooi om waar te zijn. Over het algemeen wordt geadviseerd om meer te sporten en gezonder te eten als je wil afvallen.

Maar,

Wat nou als je geen tijd hebt om te sporten? Of als je door lichamelijke klachten zoals een chronische ziekte niet in staat bent om te sporten. Hoe ga je dan op een gezond gewicht komen?

Goed nieuws!
Er zijn namelijk pakweg 3 manieren om af te vallen zonder dat sporten nodig is. Hier moet ik wel bij zeggen dat het altijd beter is om wel te gaan sporten, ook als je niet wil afvallen. Maar als je echt geen andere optie ziet, dan zijn hier de 3 methodes om snel af te vallen zonder te sporten.

(meer…)

Trage stofwisseling versnellen? Doe deze 15 dingen [Sneller afvallen]

Hoe kun je een trage stofwisseling versnellen?
Overgewicht wordt steeds meer een probleem in onze moderne westerse samenleving. We zitten steeds vaker en ongezond voedsel lijkt op elke hoek van de straat verkrijgbaar.

Te zwaar (te dik, een te hoog vetpercentage) zijn is daarnaast extreem gevaarlijk voor je gezondheid.

(meer…)