Afvallen tips [Snel 10 kilo kwijt] De 7 allerbeste tips

Marc
Updated: 15/07/2022 In: 

Iedereen die wil afvallen wil dat dit supersnel gaat. Dat is natuurlijk erg begrijpelijk, maar zo werkt het nu eenmaal niet. In dit artikel geef ik je mijn beste afvallen tips om het afvallen voor jou zo makkelijk mogelijk te maken.

Verwacht niet dat je 10 kilo verliest in 2 weken. Als iemand je dat belooft moet je heel snel wegrennen. 

Ik ga je uitleggen hoe afvallen precies werkt, wat je nodig hebt en ik geef je mijn allerbeste afvallen tips.

Laten we beginnen!

Afvallen tips: Hoe werkt afvallen nu precies?

Hoe werkt afvallen

Voor we aan mijn beste afvallen tips toekomen is het belangrijk dat je begrijpt hoe afvallen nu precies werkt. En dat is simpel!

De enige manier om af te vallen is door een calorietekort te hanteren.

In een calorietekort krijg je minder calorieën binnen dan je verbrandt. Als je bent aangekomen heb je juist in een calorie-overschot gezeten. Dan heb je meer calorieën uit je voeding binnengekregen dan je hebt verbrand.

Het is goed om te weten dat alle andere manieren om af te vallen die je op het internet tegenkomt niet werken. Er bestaan namelijk geen magische pillen of poeders waardoor je af gaat vallen.

En ook een crashdieet lijkt misschien op het eerste gezicht wel te werken, maar dat blijkt op de lange termijn toch niet zo handig. Als je zo ontzettend weinig eet als met een crashdieet ga je absoluut afvallen. Het probleem is alleen dat dit helemaal niet gezond is én het is voor vrijwel niemand vol te houden.

Doordat dit zo moeilijk vol te houden is komt bijna iedereen die aan een crashdieet begint snel weer aan. En meestal zijn dit nog meer kilo’s dan diegene in eerste instantie kwijt was geraakt.

Ook dit is simpel te verklaren. Als je zo weinig calorieën binnenkrijgt gaat je lichaam in overlevingsstand. Dit betekent dat je lichaam ontzettend zuinig omgaat met de energie (calorieën) die het nog wel binnenkrijgt. Kortom, je gaat minder calorieën verbranden omdat je lichaam zuiniger wordt.

Vroeg of laat kun je dit crashdieet niet meer volhouden. Je gaat weer net zoveel – misschien wel meer – eten als eerst. Maar jouw lichaam is hier dan totaal niet meer aan gewend. Het staat nog in de overlevingsstand. Dit betekent dat je snel veel meer kilo’s aankomt omdat het calorie-overschot nu veel groter is. Je verbrandt nu eenmaal minder in de overlevingsstand.

Afvallen tips: Wat heb je allemaal nodig om af te vallen?

Wat heb je nodig om af te vallen

Goed, nu weet je dat een calorietekort de enige manier is om af te vallen. Maar we gaan nog niet et de afvallen tips beginnen. Ik ga je eerst uitleggen wat je allemaal nodig hebt om af te vallen. En uiteraard ook wat je allemaal niet nodig hebt.

Je hebt dus een calorietekort nodig om af te vallen. In dit artikel vertel ik je precies hoe je dit uitrekent. Ik raad je aan om een kijkje te nemen.

Verder heb je vooral geen voedingsschema nodig. In de afvallen tips gaan we hier wat dieper op in. Maar het komt erop neer dat dit het afvallen mentaal onnodig moeilijk maakt. Ook raad ik je aan om ver weg te blijven van de pillen en poeders. Deze troep werkt gewoon niet en kost je onnodig veel geld.

Wat je nog wél nodig hebt? Een weegschaal, keukenweegschaaltje en een app om je calorie-inname in bij te houden. En nee, het is niet moeilijk en het kost niet veel tijd om je calorie-inname bij te houden.

Je hoeft je niet te houden aan strikte voedingsschema’s en kunt alles eten binnen je caloriebehoefte. Het enige wat wel nodig is, is het bijhouden van je calorie-inname en je lichaamsgewicht. Dat kan niet moeilijk zijn, toch?

Wat betreft lichaamsgewicht: het is belangrijk dat je jezelf elke dag weegt. Zo kun je de weekgemiddelden van 2 weken met elkaar vergelijken en corrigeer je voor de schommelingen in je vochtbalans. Nog een voordeel: als je per week (gemiddeld) minder dan 0,5% van je lichaamsgewicht afvalt moet je je calorietekort gaan vergroten. 

Wil je begeleiding bij het afvallen? Met ons afvalpakket vliegen de kilo’s eraf! 

Afvalpakket The Sharp Wolf

Ja ik wil afvallen! Ga naar het afvalpakket >

En nu op naar de afvallen tips!

Afvallen tips: De 7 állerbeste tips

Ik ga je nu mijn allerbeste afvallen tips geven. Pas je deze afvallen tips toe? Dan ben ik er 100% van overtuigd dat je gewicht kwijt gaat raken terwijl je “gewoon” lekkere dingen kunt blijven eten. 

Afvallen hoeft echt niet zo moeilijk te zijn! Het gaat erom dat je een manier hanteert die je langer vol kunt houden. Alleen dan kun je je ideale gewicht bereiken.

Afvallen tip #1: Hanteer een calorietekort

Afvallen tips - calorietekort

Als je 1 tip moet onthouden is het deze: de enige manier om af te vallen is door een calorietekort te hanteren. Alle pillen, poeders en andere troep werkt niet. Dan kun je je geld net zo goed door de wc spoelen. Zonde, toch?

Hier lees je hoe je kunt berekenen hoeveel calorieën jij binnen kunt krijgen om af te vallen.

Op naar afvallen tip #2!

Afvallen tip #2: Houd je calorie-inname bij

De enige manier om te weten of je je aan je “caloriebudget” houdt is door je calorie-inname bij te houden in een app. Weeg alles af wat je eet met een keukenweegschaal en vul het in. Het kost echt bijna geen tijd en geeft je zo ontzettend veel voordeel als je wil afvallen.

Je wil toch zeker weten dat je in een calorietekort zit? Anders val je niet af! Je kunt een app als FatSecret hiervoor gebruiken. Welke app je gebruikt is niet zo spannend, zolang je je calorie-inname maar bijhoudt. 

Op naar afvallen tip #3!

Afvallen tip #3: Weeg jezelf dagelijks

Om je progressie goed te monitoren is het belangrijk dat je jezelf elke dag weegt. Doe dit elke dag onder dezelfde omstandigheden! Bijvoorbeeld als je uit bed komt en naar het toilet bent geweest.

“Maar mijn diëtist zei dat ik me 1x per week moest wegen.” Snap ik. Maar dit is erg onnauwkeurig. De reden waarom ik zeg dat je elke dag even de weegschaal op moet is omdat je zo de weekgemiddelden qua gewicht met elkaar kunt vergelijken.

De weekgemiddelden zijn veel nauwkeuriger dan een losse meting omdat je elke dag iets lichter of zwaarder bent dan de dag ervoor. Dit komt doordat je vochtbalans elke dag wat schommelt. 

Als je 1x per week zou wegen zou het in het slechtste geval kunnen gebeuren dat je in week A weegt op het moment dat je he lichtste bent en in week B op het moment dat je het zwaarste bent van de hele week. Op die manier kan het lijken alsof je niet bent afgevallen, terwijl het weekgemiddelde van week B wel minder is dan dat van week A.

Dit zou toch erg frustrerend zijn?! Dan heb je het gevoel alsof je het voor niks doet terwijl dit helemaal niet zo is!

Ook kun je door jezelf lek dag te wegen aanpassingen in je calorie-inname maken als dat nodig is. Val je niet meer dan 0,5% van je lichaamsgewicht (gemiddeld) af per week? Dan moet je je calorietekort vergroten door minder te eten en/of meer te bewegen.

Dus elke dag wegen! En nu op naar afvallen tip #4!

Afvallen tip #4: Houd je niet aan een strikt voedingsschema

Afvallen tips - gebruik geen voedingsschema

Veel mensen beginnen enthousiast aan een dieet. Ze zijn bij een diëtist geweest en hebben een voedingsschema mee naar huis gekregen. Natuurlijk kan dit werken en zijn er mensen die hiermee veel kilo’s kwijtraken.

Maar op deze manier maak je het jezelf alleen maar onnodig moeilijk. Wij mensen zijn geen machines. We hebben gevoelens en emoties. Hierom heb je soms zin in een bepaald product. Als dit product niet op jouw voedingsschema staat mag je het niet eten. Dit is de reden dat niet veel mensen het langdurig volhouden om met een voedingsschema af te vallen.

Als jij geen voedingsschema hanteert, maar “gewoon” eet wat je wil binnen je caloriebehoefte zal je gewoon net zo makkelijk afvallen als iemand die een strikt voedingsschema hanteert. Alleen heb jij het voor jezelf mentaal een heel stuk makkelijker gemaakt!

Door af te vallen zonder voedingsschema vergroot je de kans op succes! Het is nu eenmaal veel makkelijker vol te houden omdat je ook wat lekkers kunt eten en niet de hele dag salades hoeft te eten.

Snel naar afvallen tip #5!

Afvallen tip #5: Ga niet te laag in je calorieën

Zoals je eerder in dit artikel al hebt gelezen gaat je lichaam in de overlevingsstand als je een crashdieet volgt. Dit gebeurt dus als je veel te weinig calorieën binnenkrijgt. Een ander nadeel van een te groot calorietekort is dat het moeilijk vol te houden is. Je zal veel sneller last krijgen van een hongergevoel en dat wil je natuurlijk liever niet.

Ook wil je niet te snel je calorie-inname verlagen als je al een tijdje bezig bent met afvallen. Hierom is het belangrijk dat je jezelf elke dag weegt, zoals je hebt gelezen bij afvallen tip #3.

Val je minder dan 0,5% van je lichaamsgewicht af per week? Dan wordt het tijd om je calorie-inname te verlagen. Doe dit bijvoorbeeld met 100 kcal per dag en vergelijk het weekgemiddelde van je lichaamsgewicht aan het einde van de week weer met die van de week ervoor.

Zo kun je blijven bijsturen als dat nodig is! Het is vrij normaal dat dit eens in de 3-5 weken gebeurt.

Op naar afvallen tip #6!

Afvallen tip #6: Spaar calorieën voor een feestje

Net als dat je het weekgemiddelde van je lichaamsgewicht vergelijkt met het gemiddelde van de week ervoor, doe je dit ook met je calorie-inname. Dit zorgt ervoor dat je calorieën kunt “sparen” voor bijvoorbeeld een feestje op zaterdag.

Als je op maandag t/m vrijdag 150 kcal per dag minder binnenkrijgt dan je normaal zou doen, heb je op het feestje van zaterdag 750 kcal extra te besteden bovenop je caloriebehoefte voor die dag. 

Makkelijk toch?

Snel naar afvallen tip #7!

Afvallen tip #7: Bouw je calorie-inname rustig op als je bent afgevallen

afvallen tips - calorie-inname opbouwen

Je bent afgevallen en hebt je ideale gewicht bereikt. Nu wil je dit gewicht natuurlijk vasthouden en niet weer aankomen zoals bijna iedereen die een crashdieet heeft gevolgd. Maar hoe doe je dit?

Simpel! Je gaat op zoek naar de dagelijkse calorie-inname waarbij je gemiddeld genomen over een week niet meer aankomt. Dit is je caloriebehoefte waarbij je dus niet afvalt en niet aankomt. 

Dit doe je door je calorie-inname rustig op te bouwen. Ben je klaar met afvallen? Eet de week erna elke dag 100 kcal meer dan tijdens je laatste afvalweek. De week erna weer 100 tot 200 kcal per dag meer enz. Door je gewicht dagelijks in de gaten te blijven houden en de weekgemiddelden te blijven vergelijken weet je vanzelf wanneer je het punt bereikt heb waarbij je niet meer afvalt en niet meer aankomt!

Nog een bonustip: schrik niet als je een paar honderd gram aankomt als je klaar bent met afvallen. Dit is voornamelijk vocht! Het komt doordat je meer koolhydraten binnenkrijgt in vergelijking met de periode waarin je aan het afvallen was. Deze koolhydraten worden in je lichaam opgeslagen als glycogeen en elke gram glycogeen houdt ongeveer 3 gram vocht vast.

Weet je dat ook weer!

Heb je jouw ideale gewicht nog niet bereikt? Met ons afvalpakket heb je in no-time en op een verantwoorde manier je droomlichaam gerealiseerd!

Bekijk het afvalpakket hier >>

Afvallen tips: Conclusie

Ik heb je nu mijn beste afvallen tips gegeven. Als jij deze tips opvolgt ben ik er 100% van overtuigd dat je gaat afvallen. Maak het jezelf niet te moeilijk en hanteer geen strikt voedingsschema. Houd je geld in je zak en koop geen onzin als afslankpillen en -poedertjes.

Nee, een calorietekort hanteren is de enige manier om ervoor te zorgen dat je afvalt. Houd je calorie-inname en gewicht goed in de gaten en binnen de kortste keren heb jij je droomgewicht bereikt!

Wanneer start jij met afvallen?

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties